Malzemeler :
- 8 - 10 Patlıcan
- 2 Lahana yaprağı
- 1 Bağ kereviz yaprağı
- 2 Kırmızı salçalık biber
- 1 Demet maydanoz
- 1 Baş sarımsak
- 1 Çorba kaşığı sıvı yağ
- Turşu tuzu
- 1 / 2 Tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 / 2 Su bardağı sirke
Hazırlanışı :
Patlıcanların saplarını keserek hafifçe yumuşayana dek haşlayalım.Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim.Bir kabın içine lahana yapraklarını, kereviz yapraklarını, maydanozları, sarımsakları, salçalık biberleri ince şeritler halinde doğrayalım.Patlıcanların karnını yarıp iç kısmına turşu içini sıkıca dolduralım.
Kerevizlerin sap kısımlarıyla veya temiz bir iple patlıcanları bağlayarak kavanoza yerleştirelim.İçine sirkeyi, tuzlu suyu ve limon tuzunu ilave edelim.Üzerinin küf yapmaması için sıvı yağı gezdirip kavanozun ağzını kapatarak buzdolabında veya serin bir yerde saklayalım.
NOT : 1 litre su - 1 Çorba kaşığı tuz hesabıyla tuz miktarını ayarlayın.
" İnkılap yayınları - Emine Beder Büyük Yemek Kitabı - sayfa 87 den alıntıdır. "
Cok teşşekkür ederim yardımlarınız icin site cok güzel olmuş hayırlı olsun
YanıtlaSil